24ur.com

print | close
. .
Janša: V Postojni najboljši izid
Ankaran | 26.8.2008 | STA / I.A.

SDS je za volitve evidentirala več kot tisoč kandidatk in kandidatov. In ker je v Postojni najboljša kadrovska ponudba, predsednik Janša napoveduje najboljši rezultat.

Kandidati SDS v drugi volilni enoti
"Glede na to, da imamo v tej volilni enoti najboljšo kadrovsko ponudbo, pričakujem tudi najboljši rezultat," je dejal Janša.
Kandidati SDS za 2. volilno enoto:
Robert Časar
Zvone Černač
Breda Filipovič
Eva Irgl
Danijel Krivec
Albin Matoh
Nives Rener
dr. Dimitrij Rupel
dr. Vasko Simoniti
Marijan Tončić
Kot je povedal njen predsednik Janez Janša, ima SDS v volilni enoti Postojna sedem kandidatov in tri kandidatke, pri čemer bo eden nastopal v dveh volilnih okrajih. Povprečna izobrazba kandidatk in kandidatov je višja od univerzitetne, povprečna starost pa 48 let. "Glede na to, da imamo v tej volilni enoti najboljšo kadrovsko ponudbo, pričakujem tudi najboljši rezultat," je ob predstavitvi kandidatov dejal Janša.
Po njegovih besedah je SDS sicer za volitve evidentirala več 1000 kandidatk in kandidatov. Pri tem se je odločila, da bo kandidate, ki so se v iztekajočem se mandatu izkazali in so prepoznavni, volivcem ponudila na izbiro v vseh volilnih enotah. Po Janševih pojasnilih namreč niso želeli, da bi se ponudba dobrih kandidatov skoncentrira zgolj v centru Slovenije, poleg tega pa bi bilo to, kot je dejal, v nasprotju z njihovo politiko decentralizacije.S tem je Janša tudi odgovoril na novinarsko vprašanje, zakaj nekateri kandidati kandidirajo v krajih, kjer ne živijo. Na predstavitvi je premier komentiral tudi gradnjo tretjega pomola v Luki Koper. Kot je povedal, je luka osrednji strateški objekt v Sloveniji in tudi v Evropi, zato ga je treba razvijati. Pri tem pa bo, kot je dejal, treba najti kompromis med varovanjem okolja in razvoja. "Edina rešitev za to je usklajevanje," je dejal premier.
. .

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080826_3138476.php
©24ur.com Vse pravice pridrzane | print   | close