24ur.com

print | close
. .
'1000 evrov pokojnine je predvolilna laž'
Velenje | 9.9.2008 | STA / N.D.

"Če ni NSi, tudi desnosredinske vlade ne bo," je dejal Andrej Bajuk. Hkrati je poudaril, da beseda, ki jo da NSi, velja in da je Slovenija boljša država kot pred štirimi leti.

Na konvenciji stranke Nsi v Velenju je predsednik stranke Andrej Bajuk poudaril, da se zavzemajo za bolj močno in sodobnejšo Slovenijo, zato ne bodo pristali na zgolj zbiranje glasov in tako omogočili, da bi drugi potem odločali o Sloveniji. Andrej Bajuk
Bajuk je prepričan, da brez NSi ne more biti desnosredinske vlade.
Bajuk je dejal, da je NSi dedič ljudskega krščanskega gibanja Slovencev, ki poudarja ključne vrednote, da smo Slovenci sploh obstali.
"Sem ponosen in vesel, da gledam različne obraze kandidatov NSi, naš glas se bo obdržal in zagotovili bomo podporo desnosredinski vladi. Če ni NSi, tudi desnosredinske vlade ne bo. Slovenija je boljša država kot pred štirimi leti, delujemo odprto, ne gre nam za kupčije, ko pride dan polaganja računov, nas lahko presodite in ocenjujete. Lahko ponosno stojimo pred Slovenijo, saj naša beseda velja," je poudaril predsednik NSi.Vprašal se je, kako naprej in postregel z odgovorom, da zagotavlja, da ni jasnih znakov o znižanju gospodarske rasti, novi podatki pa bodo na voljo v sredo. Bajuk tudi meni, da je ta vlada ustvarila pogoje za stabilen razvoj, v letu 2007 so potekale največje naložbe v zgodovini samostojne Slovenije, tudi v zasebnem sektorju. Upokojenka
Bajuk pravi, da je 1000 evrov visoko pokojnino nemogoče doseči.
Dejal je, da ne more pozabiti na dejstvo, da je prišel čas polaganja računov tudi o nesmiselnih odločitvah pred desetletjem. Po Bajukovih besedah je takratna oblast ljudi silila v predčasno upokojevanje, rodnost je bila najnižja v Evropi. Prepričan je, da je 1000 evrov visoko pokojnino v Sloveniji nemogoče doseči in da je to le velika predvolilna laž.
Na konvenciji so se sicer predstavili tudi strankini kandidati za volitve v državni zbor, ki kandidirajo v peti volilni enoti s sedežem v Celju. Na listi NSi kandidirajo Drago Koren, Alenka Šverc, Ksenija Kraševec, Marija Gračnar, Gvido Hribar, Aleksander Reberšek, Jurij Repenšek, Janko Cerkvenik, Mitjan Bizjak in Stanislav Marhat.
. .

http://24ur.com/naslovnica/novice/slovenija/20080909_3139870.php
©24ur.com Vse pravice pridrzane | print   | close